понеділок, 22 квітня 2024 р.

Міжнародний день Землі

 

       День довкілля у 2024 році відзначаємо 20 квітня. Зазвичай, в цей день проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.  

     21 квітня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день Землі. І дійсно, Земля - це спільний дім для всього людства, у якому створені дивовижні умови, що дозволяє людям отримувати радість та насолоду від життя. У той самий час відношення людини до Землі, як до свого помешкання, є тільки споживацькими. Не всі усвідомлюють той факт, наскільки сильно кожен із нас впливає на стан планети. 

    Засновником Міжнародного дня Землі є відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув компанію з висаджування дерев і чагарників у 1840 - х роках для того, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Ця ідея так сильно його захопила, що коли він став секретарем штату Небраска у 1872 році, то запропонував встановити спеціальний день, присвячений озелененню.

    В рамках проведення місячника екологічного виховання в шкільній бібліотеці було влаштовано тематичні викладки до Дня довкілля "За чисте довкілля" та Міжнародного дня Землі "Нас багато, а Земля одна!", а також проведено ряд заходів з дітками нашого ліцею, а саме: малювання малюнків на екологічну тематику з учнями 4 - А та 2 - Б класів, обговорення причин забруднення навколишнього природного середовища та способів боротьби з ними із учнями 1 - В класу. 

 






 




Немає коментарів:

Дописати коментар