середа, 21 лютого 2024 р.

Міжнародний день рідної мови

 21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Цей день було встановлено у листопаді 1999 року під час тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, маючи на меті захист мовної та культурної різноманітності.

Мова - це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Українська мова протягом століть берегла нашу ідентичність, надихала митців, об'єднувала людей та дарувала нам відчуття єднання.

Сьогодні, як ніколи, важливо берегти свою мову, адже вона - це наш код нації, наша духовна зброя, наш оберіг. Тож давайте шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, читати українські книжки, співати українські пісні, говорити українською мовою, адже це - наш внесок у майбутнє України. Нехай наша мова процвітає, єднає нас та веде до нових ПЕРЕМОГ!

В шкільній бібліотеці було влаштовано тематичну книжкову виставку "Українська мова - пісня мого серця!", яку відвідали учні 5 - А, 5 - Б, 6 - Б, 7 - В, 8 - Б, 11 - В класів разом з класними керівниками.







Немає коментарів:

Дописати коментар