вівторок, 20 лютого 2024 р.

День Героїв Небесної Сотні

 Білі лебеді у небесах

З перебитими крильми,

Запаливши тисячі сердець -

Ви свої не вберегли.

   Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

    У цей день ми вшановуємо пам'ять про громадян - учасників Революції Гідності, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість із них молодь, яка тільки починала жити. Вони йшли під кулі не за слави чи з особистих мотивів, а щоб вибороти гідне майбутнє своєму народові. Безсмертні душі Небесної Сотні відійшли в небеса, та вони вічно житимуть в народній пам'ят, бо "Герої не вмирають"

З нагоди роковин Небесної Сотні  у шкільній бібліотеці було влаштовано книжкові виставки "Небесна Сотня - білі журавлі" та "Небесна Сотня...Герої не вмирають", а також проведено годину пам'яті "Небесна Сотня - ангели свободи" з учнями 1-Б, 3-А, 3-Б, 4-А та класними керівниками. А також познайомилися з матеріалами туматичної викладки учні 5-А, 5-Б, 6-Б, 7-В, 8-Б разом з класними керівниками.


 










Немає коментарів:

Дописати коментар