понеділок, 28 листопада 2022 р.

День пам'яті жертв Голодоморів

     Щороку в четверту суботу листопада вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946 -1947 років. У 2022 -му  пам'ятна дата припадає на 26 листопада. Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномаштабної війни Росії проти України. Через девять десятиліть після Голодомору - геноциду проти українців знову застосовують геноцидні практики. В шкільній бібліотеці  ліцею було влаштовано виставку - реквієм "День жалю. День скорботи й печалі".

       У нинішній війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932 - 1933 років - знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині Росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у ХХ столітті та Путін У ХХІ столітті зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.

      Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам'ять надзвичайно важлива; ті хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви -вшановані.



Немає коментарів:

Дописати коментар