понеділок, 29 листопада 2021 р.

День пам'яті жертв голодомору

              

                                                                                                    День пам’яті жертв Голодоморів – щорічний національний пам’ятний день в Україні.
Голодомор 1932-1933 років – жахлива трагедія українського народу.
Він охопив період з квітня 1932 року по листопад 1933 року. За ці 17 місяців було вбито понад 7 мільйонів людей в Україні і 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, що історично були заселені українцями: Кубань, Північний Кавказ, Нижнє Поволжя та Казахстан. Пік Голодомору припав на весну 1933 року. В Україні від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 1 000 – щогодини, понад 30 тисяч – щодня... Питання кількості людських втрат України від Голодомору досі залишається відкритим.
Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.
І тому, щоб ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, навчити бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки та виховувати здатність на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників у шкільній бібліотеці проведено годину пам’яті «Голгофа голодної смерті» та влаштовано книжкову виставку «Чорна сповідь України». Для учнів початкової ланки було влаштовано тематичну викладку «Чорні сторінки історії України» та проведено презентацію казки «Голодний дух».

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар